Официален сайт на групата
Израза "Буна померанца" го няма в езиците. Най-близък по логика е румънското "добро утро": buna dimineata. Работата е там, че един от основателите на групата се озовал в Констанца и поискал да каже "Добро утро" на румънски, и казал: Буна померанца. Румънците не го разбрали. Оттам е името на групата.

22 декември 2017

БУНА ПОМЕРАНЦА на живо в новия SPIRIT OF ROCK (помещения №3)
22 дек. 2017, 21 ч.

Предколедна равносметка на репертоара на групата.
Прасе няма да се сервира, томбола няма да има.
Но публика си трябва.

...Това бе ФБ подготовката преди второто участие за 2017 на групата.
На сцената в одименото помещение се направиха три премиери на парчета ("Капе по листата", "It's Midnight", "Анна Каренина"). Изявата се разля в два потока (две серии) от по час и десетина минути (с типичната за това заведение нестабилност и проспективна вариативност на тон-режисьора).
Ала Роберто бе поканил колеги от Шабла за полунощен джем, който се и състоя (ритъм китара, бас и барабани плюс специалното участие на Сергей Глинков в ролята на рок мандолина).
Както се очакваше за петъчен предпразничен гиг, народ се понасъбра, включително достатъчно непознати - и, разбира се, с неизменното присъствие на "нашия най-голям фен Милен", "импресариото на групата" Весо Златков, организаторите на Тюленово Арт-Фест (лятното свирене на БП) в лицето на Мариан Желев, музиканта Витали Леви заедно със своята половинка, жените на оркестрантите от групата (съпругите са с една разбираема бройка по-малко от сбора на членовете на бенда), както и гости от Медицинския университет и т.н. знайни и незнайни ъндърграунд реципиенти.
БП. 13 дек. 2017, след репетиция
22 дек. 2017, на ъндърграунд сцената на варненския Spirit of Rock v.3

26 август 2017

За втори път на третия поред ежегоден Тюленово арт-фест. Закриваме последната вечер. Над час и четирисет live.
Специално за вечерта бяхме поприготвили хоро и още няколко фолклорни вариации - и със специалното джем сешън участие на Ильо Пънкаря с бас тамбурата.
След 23.30 ч. гостите на курортното село трябваше да бъдат оставени на спокойствие и тамбурата слезе от сцената.
Тюленово арт-фест Live 2017. Сн. Мирослав Петров (фб)
Тюленово арт-фест Live 2017. Сн. Milen Stoner (фб)

21 юни 2017

За никоя от сцените на традиционния вече за Варна Празник на музиката тая година Буната не успя да се пласира, затова се наложи да се концертира на полянката между Аквариума и Топа (т.нар. Таралежкова полянка) в Приморската градина. (Дори "Песен за адвоката" се изпълни с добавка за... цацаратурата.)

11 март 2017

BOLLA BAR Live, Сезон 2, Епизод 2
Трисесиен маратон с над три часа общо свирене. Репертоарният лист на групата бе почти изтърбушен (и все пак останаха 3 парчета в дълбокия резерв).
Публика много. Посещаемостта типично съботна - на няколко "летовнически" вълни. Тези, които слушаха първата серия (с новите парчета), бяха по-театрално организирани. Следващите серии си бяха пред характерен уикендов пътникопоток. В третата серия по традиция редът в сетлиста отиде на кино, а в средата - в отговор на зрител и за изненада и контрапункт - бе ударено едно право варненско хоро.
Странни поличби имаше при озвучаването - стъпалото ту си губеше мощността, ту Серговият микрофон спираше, биваше разменян с Робертовия, сетне заглъхналият микрофон се събуждаше - и всичко посред парчетата. За капак накрая, при прибиране на техниката и изключване на един разклонител, бушонът на цялото заведение падна (но това след 2 в полунощ - безаварийно и без последствия), та народът остана само по свещи.
И в цялата залисия не остана мисъл поне една снимка да си направим за илюстрация на тази тук летописна бележка.
ПП. Тъкмо качихме летописната бележка, жалвайки се, че няма илюстрация, и ето че тя се появи. Поради оставените и все още невзети от... басиста нотно столче и др. материали, дни след това двата тома песнопойки на БП могат да се ползват в... читалнята на БОЛА БАР. Ето и доказателствен материал - снимка на текстосборниците, хванати от обектива на боса на обекта със следния коментар: "Научихме ги! Дайте трети том!" - Благодарим, поздрави и ще се постараем, отговаряме ние.

8 март 2017

Най-най-сетне беше отпочнат записваческият маратон. Идеята: да се понатрупат демо записи. Краен срок: едва ли е възможен. Тоест краен срок: безкраен.
На снимките - звукорежисьорът записва клавира.
С. Глинков

Покана за 11 март 2017

Посред грипове и запушени носове, зимни перипетии и вълнообразни репетиционни контракции - отново на гости в гостоприемния BOLLA BAR.
Заповядайте, в събота, 11 март 2017.
Bolla Bar
str "Alexander Malinov" 1, 9000 Varna, Bulgaria
...Във ФБ събитието домакинът пише:
"Приятели,
заповядайте да се насладите на скромния репертоар от 54 авторски парчета на любимата ми новоизгряваща варненска група Buna Pomeranza!"

20 януари 2017

Vintage 33 Live.
Съвместна изява с Funkaround.
Вечерта температурата бързо падна до минус 9. Буната започна след полунощ, около нула часа и четиридесет минути. Сетлистът по едно време отиде на кино, изсвирени бяха 26 парчета (малко повече от половината приготвени). Но бяха представени всички нови парчета (с изключение на "Хоризонти").
Така или иначе, с подкрепата на близките приятели, организаторите и престрашила се в студа друга публика премиера на втория сезон на група бе направена. Денят бе Бабинден, в ранните часове.
Колажът на организатора
Сцената на варненския Vintage 33 клуб. Снимка: Иван

Vintage 33 Live. Фрагмент Роберто. - 2017-01-20

Vintage 33 Live. Фрагмент Глинков. - 2017-01-20

Vintage 33 Live. Фрагмент Антовъ. - 2017-01-20