Официален сайт на групата
Израза "Буна померанца" го няма в езиците. Най-близък по логика е румънското "добро утро": buna dimineata. Работата е там, че един от основателите на групата се озовал в Констанца и поискал да каже "Добро утро" на румънски, и казал: Буна померанца. Румънците не го разбрали. Оттам е името на групата.

11 март 2017

BOLLA BAR Live, Сезон 2, Епизод 2

Трисесиен маратон с над три часа общо свирене. Репертоарният лист на групата бе почти изтърбушен (и все пак останаха 3 парчета в дълбокия резерв).

Публика много. Посещаемостта типично съботна - на няколко "летовнически" вълни. Тези, които слушаха първата серия (с новите парчета), бяха по-театрално организирани. Следващите серии си бяха пред характерен уикендов пътникопоток. В третата серия по традиция редът в сетлиста отиде на кино, а в средата - в отговор на зрител и за изненада и контрапункт - бе ударено едно право варненско хоро.

Странни поличби имаше при озвучаването - стъпалото ту си губеше мощността, ту Серговият микрофон спираше, биваше разменян с Робертовия, сетне заглъхналият микрофон се събуждаше - и всичко посред парчетата. За капак накрая, при прибиране на техниката и изключване на един разклонител, бушонът на цялото заведение падна (но това след 2 в полунощ - безаварийно и без последствия), та народът остана само по свещи.

И в цялата залисия не остана мисъл поне една снимка да си направим за илюстрация на тази тук летописна бележка.

ПП. Тъкмо качихме летописната бележка, жалвайки се, че няма илюстрация, и ето че тя се появи. Поради оставените и все още невзети от... басиста нотно столче и др. материали, дни след това двата тома песнопойки на БП могат да се ползват в... читалнята на БОЛА БАР. Ето и доказателствен материал - снимка на текстосборниците, хванати от обектива на боса на обекта със следния коментар: "Научихме ги! Дайте трети том!" - Благодарим, поздрави и ще се постараем, отговаряме ние.
Още от
2017 |
g
t
f
Прочитания: 271 | Сподели: