Извадено от книгите, от чекмеджето и от всякъде
За контакти:
Под редакцията на Огнян Антов

По категории

Посетете още

Мемоари
Актрисата Кейт Бекинсейл (в Инстаграм) за случката с продуцента Харви през 1990-а
Кейт Бекинсейл (1990). Сн. от оф. инстаграм профилКейт Бекинсейл (1990). Сн. от оф. инстаграм профил
Дата на статуса: 12 октомври 2017
Превод от английски: О. Антов
Източник: официален профил на К.Б. в Инстаграм, снимката е от ориг. статус
Кейт е родена 1973.

Автор: Кейт Бекинсейл

Беше ми насрочена среща с Харви Уайнстийн в хотел "Савой", когато бях на 17. Аз реших, че сигурно ще се срещнем в някоя конферентна зала, каквато е практиката. Пристигнах, на рецепцията ми казаха да ида в неговата стая. Той ми отвори вратата по хавлия. Аз бях изключително наивна и млада и въобще не ми мина през ума, че тоя дърт отблъскващ мъж би очаквал да проявя някакъв сексуален интерес към него. След като отказах да пия алкохол и му заявих, че утре съм на училище, аз си тръгнах - смутена, но невредима. Няколко години по-късно той ме попита дали се е опитал да прави нещо с мен при първата ни среща. Осъзнах, че той даже и не си спомня дали ме е нападнал или не.

От тогава си направих, един вид, санитарна зона - отказвах му в професионален план много пъти през годините, някои откази свършваха с неговите крясъци, като ме наричаше п.тка и ме заплашваше, а на хората със смях разправяше, че "Кейт живее само за да ми казва не".

Всичко това отлично демонстрира ситуацията в този бизнес. Съзнавах, че като се противопоставям, като казвам "Не", като съм непреклонна, без съмнение ще навредя на кариерата си, при това без да бъда подкрепена от никого освен от семейството си. Затова бих искала да поздравя жените, които заговориха, и да декларирам, че от това ние можем да създадем нов модел, чрез който продуценти, менажери, директори и асистенти - и изобщо всеки, който навремето е свивал рамене с думите "Еми... това е просто Харви (Г-н N - сами си попълнете името)" - да разберат, че ние, обединени, можем да предизвикаме истинска промяна. Във всеки един момент има хиляди уязвими хора, които могат да споделят нечие извънпрофесионално насилническо поведение и да признаят, че няма към кого да се обърнат за помощ заради атмосферата на страх, в която сякаш всички живеем.

Имах един приятел, който знаеше моето преживяване и отношение и който бе предупредил млада актриса, която му бе споделила, че щяла да вечеря с Харви - просто да внимава. На следващия ден той получи обаждане, в което му съобщиха, че никога повече няма да работи в някоя продукция на Miramax. Момичето, което бе преспало с Харви, му бе предало предупреждението.

Нека спрем да позволяваме нашите млади жени да бъдат сексуални жертви и да помним, че Харви е емблема на система, която е болна, и че имаме работа, която да свършим.

t
f
09.11.2017 (пр. 09.11.2017) | Знаци: 2385 | Прегледи: 2112 | Сподели:
Съдържание (103) Имена (44) Показалци (12) Галерия (98) Файлове (5) Препратки (4)