Извадено от книгите, от мрежата, от чекмеджето и от всякъде
За контакти:
Под редакцията на Огнян Антов

По категории

Посетете още

Очерк
Алексей Навални: Ковчези с отстъпка
* Заглавието и преводът са на Анапест. Навални от юни 2022 лежи в затвор със строг режим ИК-6 в Мелехово, Ковровски район на Владимирска област, РФ. Гр. Ковров е център на областта (250 км източно от столицата Москва). Зек - затворник (съкр. от заключённый).
Линк: https://twitter.com/navalny/status/1595356679738216450

Вече няколко дни се намирам под впечатлението на нова реклама по радиото.

Радиото тук гърми постоянно, включват го, за да пречат на зековете да си подвикват. Обикновени радиостанции, само рекламният блок е с местни реклами. В моя случай: реклами, които плаща бизнесът от Ковровски район, дето се намира колонията.

Та ето какво се чува: „Изпращаме в последния им път лица военни и граждански. За участниците в бойни действия и за военните – отстъпки. В случай на загуба звъни на...“

Вие представяте ли си какви са загубите във войната с Украйна, колко тук докарват ковчези, че даже в Ковров с население 134 000 души се води такава ожесточена конкурентна борба за излетелия до небесата пазар на ритуалните услуги, щом траурните агенции почнаха се рекламират през радиото?

И това не къде да е, а на най-популярното „Русское радио“, където, очевидно, са и най-скъпите реклами.

Ето що значи ролята на личността в историята. В този кошмар нас ни закопа един-единствен безумен дядо, живеещ с фантазията, че е пълководец, свръхпопулярен в Украйна.

Сега, разбира се, и пропагандистите, и чиновниците, и всякакъв слугинаж яростно и демонстративно подкрепят войната. Но днес ние отлично разбираме, че никой от тях не е бил запознат с плановете за нападение и не е вярвал в реалността на истинската война. А на мнозина от тях войната сериозно им пречи, вреди на тайните им бизнеси и на корупционните схеми.

Ядрото, което взема решенията: Путин – 70 години, Патрушев – 71 години, Бортников – 71 години, тримата общо – 212 години. Е, хубаво, нека не е само един дядо, дето живее във фантазиите, нека са трима. Това не променя нещата. Те са се въобразили като Наполеоновци, а плащат за това всички онези, които погребват в ковчези с отстъпка.

t
f
23.11.2022 | Знаци: 1734 | Прегледи: 879 | Сподели:
Съдържание (106) Имена (44) Показалци (12) Галерия (99) Файлове (5) Препратки (4)