Извадено от книгите, от мрежата, от чекмеджето и от всякъде
За контакти:
Под редакцията на Огнян Антов

По категории

Посетете още

Документалистика
Навални след поредния арест и пуснат точно преди световното първенство по футбол (Русия 2018)
Алексей Навални излиза от ареста. Юни 2018 (снимка: Инстаграм на Навални)Алексей Навални излиза от ареста. Юни 2018 (снимка: Инстаграм на Навални)

14 юни, 10:35, Инстаграм

Световно първенство по футбол: 14 юни – 15 юли 2018

Автор: Алексей Навални

Здравейте на всички. Пак съм с вас след 30-дневната командировка (А. Навални е в ареста за месец – б.ред.). Страшно се радвам да съм на свобода.

Няма да се хваля колко книги съм прочел - много; по-добре да разкажа как подготвиха ареста за световното първенство по футбол. Изключително интересно.

Очевидно властите предполагат, че ще се наложи да арестуват скандални пияни английски запалянковци, и не искат да се излагат.

Във всички килии се метнаха да правят евроремонт. Боядисаха решетките. Вместо дупка на пода (извинете за такива подробности) поставиха тоалетни чинии. В двора за разходки сложиха футболна врата и раздадоха истински футболни топки.

Почнаха да хранят по-добре и от ресторантите. И даже има сервитьор - курсант от милиционерската школа обикаля и раздава меню. Както в самолет – можеш да избираш един от два варианта. Ето как изглеждаше вчерашният обед, специално си го записах:

Закуска: салата картофи или пирог със зеле.

Супа: от говеждо или борш.

Основно: ориз или шишче. Като има избор шишчето да е от свинско, но за мюсюлманите има и с овче.

Десерт: тирамису (!) или вишнев сладкиш.

Напитки: вода, сок от боровинки или безалкохолна бира. Вносна!

И понеже служителите в ареста английски не знаят, набраха стажанти – студентки от ИНЯЗ (Московски институт за чуждестранни езици „Морис Торез“ – б.ред.). Те са в специална униформа, нещо средно между на полицайки и на стюардеси. Докато все още чужденци няма, студентките скучаят и на глас се жалват, и искат масови арести, че да завъдят познанства.

И черешката на тортата. В килиите поставиха плазми, за да могат арестантите да гледат мачовете от шампионата.

На всеки, който излиза, дават подарък: книжка със закони и домино (или табла) със символите на световното. Аз си избрах табла.

И за да изпреваря вашите коментари на тема „искам да съм в ареста“, нека отбележа, че местата са ограничени и ако планирате да нарушавате обществения ред, побързайте. След световното първенство по футбол златната карета ще се превърне в тиква.

t
f
18.06.2018 (пр. 18.06.2018) | Знаци: 2119 | Прегледи: 1978 | Сподели:
Съдържание (107) Имена (44) Показалци (12) Галерия (100) Файлове (5) Препратки (4)