Официален сайт на групата
Израза "Буна померанца" го няма в езиците. Най-близък по логика е румънското "добро утро": buna dimineata. Работата е там, че един от основателите на групата се озовал в Констанца и поискал да каже "Добро утро" на румънски, и казал: Буна померанца. Румънците не го разбрали. Оттам е името на групата.

7 февруари 2020

На 6, предния ден, беше направена първата репетиция за новия сезон, като предварително се знаеше, че господин басистът ще е в Лондон още за 31 януари - да празнува навярно брекзита. По време на репетицията ролята на баса бе изпълнявана от лявата ръка на новия клавирист Сашо. В чест на брекзитьора басист бе направен демо запис на неговото собствено парче "Nothing Scary", което в демо варианта бе преназовано на "Crazy Brexit Song a.k.a. Нема страшно (Nothing Scary)".

На следния ден пращаме записа по посока Лондон и получаваме следния ответ:

"Невероятно..:) и точно во време приятно. С амплоа ингилизко страшното нема, но френска кокетка роди ми дилема. Басистчето с новата лейка, две сутрини зъзнат връз лондонска пейка."

На което останалите членове му отвърнаха:

"Ясно, нова heart одисея

някъде околовръз Трафалгар скуеър

набира сили, набира време,

но дали ще пусне във бъдното семе,

предстои, изглежда, да разбереме.

Междувременно бендът, дето е в BG-то,

заангажира отново на Васко мазето

за идния вторник, 11 февруари,

от 20 часа да репетира репертоари...

Та ако господинът с баса се някак возвърне

от кралството Брекзит и е свободно,

да заповяда тогази да се прегърне

репетиционно сос групата родна."

Като с последните два куплета всъщност басистът бе поканен официално на репетиция.

След пожелание за живот и здраве, че с тия днешните корони и вируси... от летището в Лондон долетя доказателствената снимка (илюстрацията), че басистът се завръща в родните варненски дупки съвсем скоро. Само не стана ясно дали и той е бил с маска като всички околни (на снимката).

Още от
2020 |
g
t
f
Прочитания: 145 | Сподели: